اسلایدر معرفی رشته-های داشنگاهی - دبیرستان رشد دوره دوم

  • علوم تجربی

بینایی سنجی

بینائی سنجی همان علم مراقبت های بینائی است. درس خوانده های این رشته به عنوان مراقبین اولیه بهداشت چشم مسوولیت خفظ و سلامت بینائی را به عهده دارند. چشم از اعضای کوچک بدن است اما اختلالات و عوارض آن بسیار گسترده و پیچیده است بطوری که نیازمند تجهیزات و دستگاه های مدرن است. دقت و حوصله فراوان برای مداوای یک بیمار چشمی حرف اول را می زند. طول دوره رشته بینائی سنجی ۴ الی ۵/۴ سال است و دروس آن به صورت نظری عملی و کارآموزی ارائه می شود. عدم معلولیت در دست ها و همچنین داشتن دید طبیعی و کارآمد و عدم هرگونه مشکل حاد در هر یک از چشم ها می تواند از عوامل مهم موفقیت به شمار آید. ضریب دروس دبیرستان برای درس زیست ۴ و درس فیزیک و شیمی و ریاضی ۲ می باشد که از بین این دروس زیست شناسی و فیزیک حائز اهمیت است. این رشته در حال حاضر فقط در دوره کارشناسی پیوسته ارائه می گردد و دوره های کارشناسی ارشد و دکتری آن در داخل کشور موجود نیست این رشته در دوره کارشناسی دارای گرایش خاصی نیست و بصورت عمومی ارائه می شود. ارائه پیشنهاد
توانایی‌های‌ لازم‌

یک‌ بینایی‌سنج‌ باید به‌ درس‌ فیزیک‌ مسلط‌ و بخصوص‌ به‌ فیزیک‌ نور علاقه‌مند باشد همچنین‌ در دوره دبیرستان‌ و پیش‌دانشگاهی درس‌های‌ ریاضی‌ و زیست‌شناسی‌ را به خوبی‌ فراگرفته‌ باشد. از نظر جسمانی‌ نیز لازم‌ است‌ که‌ از چشم‌ها و دست‌هایی‌ سالم‌ برخوردار باشد. در ضمن‌ این‌ رشته‌ صبر و حوصله‌ زیاد می‌خواهد چرا که‌ تعیین‌ نمره‌ عینک‌ یکی‌ از سخت‌ترین‌ کارها در علوم‌ بینایی‌ است‌ ونیاز به‌ صبر و حوصله‌ زیاد دارد.

ردیف نام دانشگاه کاردانی کارشناسی ارشد دکترا
۱ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی ایران
۲ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی زاهدان
۳ علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی مشهد

ردیف نام درس
۱ آسیب‌شناسی چشم ۱ و ۲
۲ آسیب‌شناسی عمومی
۳ آمار حیاتی
۴ آنالیز مشاهدات کلینیکی
۵ اپتومتری ۱
۶ اپتومتری ۲
۷ اپتومتری ۳
۸ اپتومتری افراد مسن و نیمه بینایان
۹ اپتومتری پیشرفته
۱۰ اپتومتری مشاغل و بهداشت چشم
۱۱ اپتومتری کودکان ۱ و ۲
۱۲ اپتیک هندسی و فیزیکی ۲
۱۳ اورژانسهای چشمی
۱۴ بینایی محیطی
۱۵ بیوشیمی
۱۶ پایان‌نامه
۱۷ تاریخچۀ اپتومتری و علوم بینایی
۱۸ تشریح عمومی و اعصاب
۱۹ تشریح و بافت‌شناسی چشم
۲۰ داروشناسی
۲۱ درمان آنرمالیهای دید دو چشمی ۱ و ۲
۲۲ روان‌شناسی عمومی و رشد
۲۳ زبان تخصصی
۲۴ ژنتیک و چشم
۲۵ شیمی عمومی
۲۶ عدسی‌های تماسی ۲
۲۷ علائم چشمی در بعضی از بیماریهای داخلی
۲۸ فیزیولوژی اپتیک ۱ و ۲
۲۹ فیزیولوژی اعصاب
۳۰ فیزیولوژی چشم
۳۱ فیزیولوژی عمومی
۳۲ فیزیک نور
۳۳ لابراتوار اپتیک ۱
۳۴ لابراتوار اپتیک ۲
۳۵ مشاهدات کلینیکی (ابزرواسیون)
۳۶ مقدمات اپتومتری
۳۷ میکروب‌شناسی
۳۸ مکانیسم دید دو چشمی
۳۹ کارآموزی ۱ و ۲ و ۳
۴۰ کمکهای اولیه

– فعالیت در مراکز درمانی شامل بیمارستانها، درمانگاهها و مجتمع‌های توانبخشی به صورت خصوصی، دولتی و یا مراکز دانشگاهی. – تأسیس مؤسسات و دفاتر خصوصی (مطب) بینایی سنجی با کسب مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. – تأسیس مؤسسه ساخت و فروش عینک طبی. – همکاری با خانه‌های بهداشتی، سازمان بهزیستی، صنایع مختلف، سازمان هواپیمائی کشور و راهنمائی رانندگی جهت ارزیابی سیستم بینایی و صدور گواهی‌های لازم. – همکاری با مراکز مشاوره. – فعالیت در زمینه‌های آموزشی در دانشگاهها و مراکز آموزشی. – فعالیت در زمینه‌های پژوهشی و همکاری با سازمانهای ذیربط
موقعیت‌ شغلی‌ در ایران

در حال‌ حاضر یک‌ بینایی‌سنج‌ موقعیت‌ کاری‌ خوبی‌ دارد و حدود ۸۰% فارغ‌التحصیلان‌ جذب‌ بازار کار می‌شوند چون‌ علاوه‌ بر این‌ که‌ می‌توانند به‌ طور مستقل‌ مطب‌ باز کنند و در زمینه‌ تخصص‌ خود فعالیت‌ نمایند، تنها افرادی‌ هستند که‌ در زمینه‌ ارائه‌ عینک‌های‌ مربوط‌ به‌ عیوب‌ انکساری‌ به‌ طور علمی‌ و دانشگاهی‌ تخصص‌ دیده‌اند. در ضمن‌ یک‌ بینایی‌سنج‌ می‌تواند به‌ عنوان‌ مشاور در مورد بهداشت‌ چشم‌ و مشکلات‌ بینایی‌ در محیط‌های‌ آموزشی‌، خدماتی‌ و صنایع‌ با سازمان‌های‌ دولتی‌ و صنایع‌ همکاری‌ کند، یا مسوول‌ سنجش‌ بینایی‌ جهت‌ امور استخدامی‌ و نظامی‌ و اخذ گواهی‌نامه‌ رانندگی‌ و خلبانی‌ باشد و در اورژانس‌ برای‌ انجام‌ کمک‌های‌ اولیه‌ چشمی‌ تا رسیدن‌ بیمار به‌ مراکز ذی‌ربط‌ فعالیت‌ نماید.

We Love To Explore​

Lorem ipsum dolor sit rot off gamet, cons ctetur adipi scing elit. Proin rutrum euismod dolor, ultri Lies aliq luam ekolor.

We Love To Explore​

Lorem ipsum dolor sit rot off gamet, cons ctetur adipi scing elit. Proin rutrum euismod dolor, ultri Lies aliq luam ekolor.
پیش ثبت نام