اسلایدر معرفی رشته-های داشنگاهی - دبیرستان رشد دوره دوم

  • علوم تجربی

داروسازی

رشته داروسازی سرحلقه درمان همه بیمارانی است که چشم امید به داروهای مؤثر، کم ضرر و پر اثر دوخته‌اند. ابزار مداوا که دارو بخشی از آن است، نقش خود را به خوبی ایفا می‌کند و رشته داروسازی همان علمی است که در ساخت و تولید دارو و دادن اطلاعات داروئی خدمات ارزنده‌ای را ارائه می‌دهد.داروسازی با علوم زیست‌شناسی، بیوشیمی و علوم پایه پزشکی ارتباط وسیعی دارد. آموزش دوره دکتری داروسازی در ایران پیوسته است و پس از طی دوره ۸ ساله به دانشجویان، درجه دکترای عمومی داروسازی اعطا می‌شود.
توانایی‌های‌ لازم

داروسازی‌ تلفیقی‌ از علوم‌ پایه‌ و بالینی‌ است‌ و به‌ همین‌ دلیل‌ توانمندی‌ در دروس‌ فیزیک‌، شیمی‌ و زیست‌شناسی‌ برای‌ این‌ رشته‌ ضروری‌ است‌. همچنین‌ دانشجوی‌ این‌ رشته‌ برای‌ ارائه‌ خدمات‌ به‌ بیماران‌ باید بتواند با افراد به درستی‌ ارتباط‌ برقرار کرده‌ و خوب‌ صحبت‌ کند و در ضمن‌ فردی‌ سخت‌کوش‌ و جدی‌ باشد چون‌ دروس‌ این‌ رشته‌ بسیار فراگیر و متنوع‌ بوده‌ و هم‌ جنبه‌ حفظی‌ و هم‌ جنبه‌ تحلیلی‌ دارد و در نتیجه‌ به‌ همت‌ و تلاش‌ قابل‌ توجه‌ نیازمند است‌.

ردیف نام دانشگاه کاردانی کارشناسی ارشد دکترا
۱ آزاد- تهران

ردیف نام درس
۱ آمار حیاتی
۲ اَشکال دارویی ۱ و ۲
۳ اصول روشهای تجزیه دستگاهی ۱ و ۲
۴ اطلاعات دارویی ۱ و ۲
۵ انگل‌شناسی (نظری، عملی)
۶ ایمونولوژی
۷ بهداشت ۱
۸ بیوشیمی
۹ بیوفارماسی
۱۰ پایان‌نامه
۱۱ تشریح (نظری، عملی)
۱۲ تغذیه و رژیم درمانی
۱۳ داروسازی صنعتی ۱ و ۲
۱۴ درمان شناسی ۱ و ۲
۱۵ ریاضیات پایه
۱۶ زبان تخصصی ۱ و ۲
۱۷ سم شناسی ۱ و ۲
۱۸ شناسایی گیاهان دارویی
۱۹ شیمی آلی ۱
۲۰ شیمی آلی ۲
۲۱ شیمی تجزیه (نظری، عملی)
۲۲ شیمی دارویی ۱ و ۲ و ۳
۲۳ شیمی عمومی ۱
۲۴ شیمی عمومی ۲
۲۵ فارماکولوژی ۱ و ۲
۲۶ فیزیولوژی ۱ و ۲
۲۷ فیزیک
۲۸ فیزیکال فارماسی ۱ و ۲
۲۹ مدیریت و اقتصاد در داروسازی
۳۰ مفرات پزشکی ۱ و ۲
۳۱ مواد خوراکی از نظر دارویی
۳۲ میکروب‌شناسی
۳۳ کارآموزی در بیمارستان
۳۴ کارآموزی در داروخانه ۱ و ۲ و ۳
۳۵ کارآموزی در صنعت ۱ و ۲
۳۶ کامپیوتر
۳۷ کمکهای اولیه
۳۸ کنترل فیزیکوشیمیایی
۳۹ کنترل مسمومیت‌ها
۴۰ کنترل میکروبی

دارو سازی اجتماعی الف) داروخانه‌های سطح شهر: اکثریت (بیش از ۸۵ %) فارغ التحصیلان این رشته جذب داروخانه‌ها می‌شوند و در این مراکز به ارائه خدمات زیر می‌پردازند: – خدمات داروئی مانند بررسی نسخه‌ها، اطمینان از تجویز مناسب داروها و در مواردی هم تجویز برخی از داروها. – ساخت داروهای ترکیبی. – عرضه داروهای تولیدی کارخانجات داروئی. – ارائه‌ی اطلاعات داروئی نظیر راهنمائی‌های لازم در مورد نحوه مصرف، عوارض جانبی، تداخلات داروئی و… ب) داروخانه های بیمارستان: علاوه بر ارائه خدمات فوق، خدمات دیگری نظیر موارد زیر ارائه می گیرد: – تدوین فهرست داروئی بیمارستان، کنترل و نظارت بر نحوه مصرف دارو به وسیله بیمار، تهیه شرح حال و تشکیل پرونده داروئی برای بیماران بستری شده و پیگیری امر دارو و درمان بیمار. داروسازی صنعتی : در بخشهای مختلف تهیه، ساخت، کنترل کیفیت، نگهداری، مدیریت و واحد تحقیقات کارخانه های داروسازی، وجود و فعالیت داروسازان ضروری است و هم اکنون عده‌ای از داروسازان در این بخش مشغول بکار‌ و فعالیت هستند. مراکز دانشگاهی: دارندگان مدرک دکتری عمومی می‌توانند پس از گذراندن امتحان دستیاری در مراکز پیش دانشگاهی به عنوان دستیار(رزیدنت) مشغول به ادامه تحصیل و سپس جذب دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و صنعت شوند. سایر مراکز: فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند با مراکزی مانند مؤسسات آموزشی ـ پژوهشی دولتی ( مؤسسه رازی ـ انستیتو پاستور و…) مراکز تحقیقات داروئی به عنوان دکتر دارو سازی همکاری نمایند. ضمنا تعدادی از داروسازان نیز جذب شرکتهای پخش‌و توزیع دارو می‌گردند. بطور کلی تدوین سیاستهای کلان مربوط به حرفه داروسازی چه در مورد کارخانجات، چه در مورد ورود داروها و مواد اولیه داروئی و چه در مورد توزیع دارو و ارائه خدمات داروها در داروخانه‌ها، به عهده معاونت دارو و غذا در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. مسائل صنفی داروسازان نیز به عهده انجمن داروسازان ایران است. اما امور مربوط به آموزش داروسازی بر عهده دبیرخانه شورای آموزش داروسازی و تخصصی (وزارت بهداشت و آموزش پزشکی) می‌باشد.
موقعیت‌ شغلی‌ در ایران‌

حدود ۹۰ درصد فارغ‌التحصیلان‌ این‌ رشته‌ جذب‌ بازار کار می‌شوند که‌ از این‌ میان‌ بیش‌ از ۸۰ درصد جذب‌ داروخانه‌ها و مابقی‌ در صنایع‌ داروسازی‌ (صنعت‌ ساخت‌ و کنترل‌ دارو) و کارخانه‌های‌ آرایشی‌ ـ بهداشتی‌ مشغول‌ به‌ کار می‌شوند یا در کارهای‌ اجرایی‌ وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ فعالیت‌ می‌کنند. از سوی‌ دیگر در حال‌ حاضر حدود ۹۷ درصد داروهای‌ مورد نیاز کشور (از نظر عددی‌) در کارخانه‌های‌ متعدد داروسازی‌ داخل‌ کشور ساخته‌ می‌شود و بدون‌ شک‌ این کارخانه‌ها به‌ کارشناسان‌ داروسازی‌ نیاز دارند. این‌ در حالی‌ است‌ که‌ اکثر کارخانه‌های‌ داروسازی‌ کشور دارای‌ واحدی‌ به‌ نام‌ واحد تحقیقات‌ هستند و امکان‌ فعالیت‌های‌ تحقیقاتی‌ برای‌ فارغ‌التحصیلان‌ علاقه‌مند مهیا است.

We Love To Explore​

Lorem ipsum dolor sit rot off gamet, cons ctetur adipi scing elit. Proin rutrum euismod dolor, ultri Lies aliq luam ekolor.

We Love To Explore​

Lorem ipsum dolor sit rot off gamet, cons ctetur adipi scing elit. Proin rutrum euismod dolor, ultri Lies aliq luam ekolor.
پیش ثبت نام