اسلایدر معرفی رشته-های داشنگاهی - دبیرستان رشد دوره دوم

  • ریاضی و فیزیک

جریه راه آهن

رشته مهندسی جریه راه آهن با مسائلی از قبیل کنترل و هماهنگی فعالیتهای ریلی ، طراحی لکوموتیو و واگن، استفاده موثر از وسائط نقلیه ریلی و ماشین آلات و افزایش کارآیی سازمانهای در طرح و ایجاد یا بهبود سیستمهای متشکل از انسان ، وسائل نقلیه ریلی ، ماشین آلات ، لکوموتیو ، واگن کمک موثری نماید.

این دوره بیانگر تکنولوژی و علوم و روشهای بهره برداری ، شناسایی مسیرهای گوناگون راه آهن و مهارت در بهره گیری از اجزا متشکل یک مجموعه راه آهن (انسان – لکوموتیو – واگن – ماشین آلات خطی – ساختمان و تاسیسات ، علائم و ارتباطات ) به منظور حصول حداکثر کیفیت و کمیت خدمات راه آهن می باشد.
هدف از آموزش مجموعه ، تربیت کارشناسان آگاه به مسائل تکنولوژی و علوم مکانیکی خاص و جدید راه آهن از جمله اهداف این مجموعه در مرحله اول و نهایتا خودکفایی در صنعت عظیم راه آهن می باشد.

شناخت در امور مهندسی جریه راه‌ آهن غالباً از طریق تجربی حاصل می‌ گردد که ضرورت دارد این شناخت از طریق علمی ضمن آشنایی با تکنولوژی پیشرفته صورت پذیرد. لذا خود کفایی در صنعت عظیم راه‌ آهن به‌عنوان یکی از اهداف مجدانه جمهوری اسلامی ایران جلوه‌گر شده و لزوم تربیت افرادی فنی و متعهد برای طراحی، ساخت، بهره‌ برداری و تعمیر و نگهداری آلات ناقله ریلی برای رفع نیاز داخل کشور و مبادرت به صدور آنان به سایر مستضعفان عالم و رهایی از یوغ ابرقدرت‌ ها کاملاً ملموس است.

باپیشرفت سریع علوم و تکنولوژی در صنعت راه آهن و نقش سازنده آن در توسعه اقتصادی کشورها ، بالطبع همسو با علوم، سیستمهای حمل و نقل و خدمات ریلی نیز گسترش یافته است.
درنتیجه اداره صحیح و مناسب اینگونه سازمانها بصورت سیستماتیک مستلزم بکارگیری تکنیکهای علمی و پیشرفته می باشد.
مقیاس حمل و نقل ریلی و خدمات آن چنان گسترشی یافته که رشته های مهندسی عمران، صنایع، مکانیک، برق و… پاسخگویی کلیه مسائل این سازمانها نمی باشد . برای جبران چنین کمبودی در قرن حاضر از پیوند رشته های گوناگون علوم و مدیریت و روش های مهندسی، رشته جدیدی به نام مهندسی جریه راه آهن بوحود آمده است.

توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه:
درس ریاضی در رشته مهندسی راه‌آهن مانند سایر رشته‌های مهندسی از اهمیت بسیاری برخوردار است. اما علاوه بر قوی بودن در دو درس ریاضی و فیزیک ، دانشجوی رشته مهندسی مرتبط با راه‌آهن باید توانایی مدیریت را داشته و از روابط اجتماعی خوبی برخوردار باشد.

دانشجوی مهندسی سازه های ریلی راه‌آهن باید سخت‌کوش، جدی و مقاوم بوده و آمادگی کار در هر شرایطی را داشته باشد چون کار اصلی یک مهندس سازه های ریلی در بیابان ، دشت، کویر و کوهستان است و فردی که وارد این رشته می‌شود باید به کارهای اجرایی علاقمند باشد.

همچنین اگر یک مهندس رشته های راه‌آهن برخورد اجتماعی خوبی داشته باشد، می‌تواند در محیط کار خود باعث خلاقیت کارگران و کارمندانی شود که در زیرنظر او فعالیت می‌کنند. همچنین تسلط به زبان انگلیسی و کامپیوتر یک امتیاز مهم برای دانشجوی این رشته است و چنین فردی راحت‌تر می‌تواند جذب بازار کار شود. دانشجویانی در رشته مهندسی حمل و نقل ریلی موفق می‌شوند که به جامعه‌شناسی علاقمند باشند چون این رشته بیشتر به فاکتورهای انسانی در صنایع می‌پردازد تا فاکتورهای تکنولوژیکی.

ردیف نام دانشگاه کاردانی کارشناسی ارشد دکترا
۱ علم و صنعت

۲ دانشگاه اصفهان

طول متوسط این دوره ۴ سال است و برنامه های درسی آن در ۸ ترم برنامه ریزی می شود و دانشجویان موظفند۱۴۰ واحد تعیین شده این مجموعه بانضمام ۲۷۲ ساعت کاراموزی در واحدهای صنعتی راه آهن اخذ نمایند.

ردیف نام درس
۱ آزمایشگاه ترمودینامیک
۲ آزمایشگاه دینامیک و ارتعاشات
۳ آزمایشگاه فیزیک ۱
۴ آزمایشگاه فیزیک ۲
۵ آزمایشگاه مبانی مهندسی برق
۶ آزمایشگاه مقاومت مصالح
۷ آزمایشگاه مکانیک سیالات
۸ ارتعاشات مکانیکی
۹ استاتیک
۱۰ انتقال حرارت
۱۱ برنامه سازی کامپیوتر
۱۲ پلاستیسیته عملی و تغییر شکل فلزات
۱۳ تاسیسات واگن و لکوموتیو
۱۴ ترمودینامیک ۱
۱۵ ترمودینامیک ۲
۱۶ تکنولوژی ساخت و تعمیر وسائط نقلیه ریلی
۱۷ دینامیک
۱۸ دینامیک حرکت قطارها
۱۹ راه آهن برقی
۲۰ ریاضی ۱
۲۱ ریاضی ۲
۲۲ ریاضی مهندسی
۲۳ زبان تخصصی
۲۴ سیستم‌های اندازه‌گیری
۲۵ سیستمهای اتوماتیک قطارهای برقی
۲۶ شبیه سازی لکوموتیو با کامپیوتر
۲۷ شیمی عمومی
۲۸ طراحی اجزاء ۱
۲۹ طراحی اجزاء ۲
۳۰ طراحی بوژی
۳۱ طراحی ترمزهای قطار
۳۲ طراحی سازه واگن و لکوموتیو
۳۳ طراحی لکوموتیو
۳۴ طراحی ماشین‌های ریلی
۳۵ طراحی موتورهای دیزل
۳۶ طرح هندسی خط
۳۷ علم مواد و شناخت فلزات در راه آهن
۳۸ فیزیک ۱
۳۹ فیزیک ۲
۴۰ مباحث ویژه الکتریکی
۴۱ مبانی زیرسازی و روسازی راه آهن
۴۲ مبانی ماشینهای الکتریکی
۴۳ مبانی مهندسی برق و الکترونیک
۴۴ مبانی ارتباطات و علائم الکتریکی
۴۵ مبانی سیر و حرکت قطار
۴۶ محاسبات عددی
۴۷ مدیریت و اقتصاد حمل و نقل ریلی
۴۸ معادلات دیفرانسیل
۴۹ مقاومت مصالح ۱
۵۰ مقاومت مصالح ۲
۵۱ مقررات عمومی حرکت
۵۲ موتورهای احتراق داخلی
۵۳ مکانیک سیالات
۵۴ نقشه کشی صنعتی ۱
۵۵ کارآموزی ۱
۵۶ کارآموزی ۲
۵۷ کارگاه تخصصی واگن
۵۸ کارگاه تخصصی لکوموتیو
۵۹ کارگاه جوشکاری و ورقکاری
۶۰ کارگاه ریخته‌گری
۶۱ کارگاه ماشین ابزار و ابزار سازی
۶۲ کنترل اتوماتیک

فارغ التحصیلان این دوره میتوانند با آموخته های خویش عهده دار انجام طراحی و محاسبه اجزا و سیستمها و تعمیر و نگهداری و راهبری در بخش عمده ای از صنایع آلات ناقله ریلی گردند از قبیل:
۱- کارخانجات لکوموتیو سازی
۲- کارخانجات واگنهای مسافری
۳- کارخانجات واگنهای باری
۴- کارخانجات واگن پارس
۵- کارخانجات وابسته به صنایع مترو
۶- کارخانجات ماشین آلات روسازی راه آهن
۷- مدیریت و راهبری امور مربوطه در راه آهن جمهوری اسلامی ایران ، راه آهن های شهری. راه آهن های خصوصی (راه آهن شرقی بنیاد و…) راه آهن مجتمع فولاد مبارکه ، راه آهن ذوب آهن و…

حقوق و درآمد مهندس راه آهن-جریه:
حقوق و درآمد مهندیسن راه آهن، جریه به طور مشخص اعلام نشده است.
اما حقوق و در آمد مهندسین راه آهن، که در بخش دولتی استخدام شود، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می باشد.در بخش خصوصی هم که میزان تخصص، تجربه و توانمندی های فرد، نقش عمده ای در تعیین میزان حقوق او خواهد داشت. بنابراین مهندسان راه آهن در بخش خصوصی درآمدهای متفاوتی دارند. البته در حال حاضر شرکت های خصوصی بخش محدودی از سیستم حمل و نقل ریلی کشور را تشکیل می دهند. این رقم ممکن است از یک میلیون تا سه میلیون و… متغیر باشد.

We Love To Explore​

Lorem ipsum dolor sit rot off gamet, cons ctetur adipi scing elit. Proin rutrum euismod dolor, ultri Lies aliq luam ekolor.

We Love To Explore​

Lorem ipsum dolor sit rot off gamet, cons ctetur adipi scing elit. Proin rutrum euismod dolor, ultri Lies aliq luam ekolor.
پیش ثبت نام