اسلایدر معرفی رشته-های داشنگاهی - دبیرستان رشد دوره دوم

  • ریاضی و فیزیک

مهندسی مکانیک – حرارتی و برودتی

مهندسی مکانیک-حرارتی و برودتی(Mechanical Engineering – heating and cooling) رشته ای است که با بکارگیری علوم و تکنولوژی مربوطه جهت طرح و محاسبه و نصب و راه اندازی تاسیسات حرارتی و برودتی نظیر : تاسیسات بهداشتی و گازرسانی – اطفا حریق و آسانسور – تاسیسات حرارت مرکزی و تهویه مطبوع ساختمانها – تاسیسات برودتی و سردخانه ها ونیز تولید دستگاههای حرارتی و برودتی که اساس آنها مبتنی برتبدیل انرژی و انتقال حرارت و جرم است می تواند کارآیی لازم را به متخصصان بدهد و آنها را آماده سازد تا در صنایع حرارتی و برودتی عهده دار مسئولیت گردند.

رشته کارشناسی مهندسی مکانیک دارای گرایشهای تاسیسات حرارتی و برودتی، ساخت و تولید، مکانیک در حرارت و سیالات، مکانیک در طراحی جامدات، مهندسی مکانیک (بدون گرایش) می باشد.

با پیشرفت معماری و شهر سازی و عملیات بلند مرتبه سازی تاسیسات عریض و طویل کارخانجات به خانه های مردم نیز کشیده شد . تاسیسات حرارتی و برودتی یا سرماساز و گرما بخش آپارتمان های چند ده واحدی همه نیازمند این بودند که با قدرت و استحکام نیازهای ساکنین خود را پاسخگو باشند . این دوره یکی از دوره های آموزش عالی است که با بکار بردن علوم و تکنولوژی مربوطه جهت طرح و محاسبه و نصب و راه اندازی تأسیسات حرارتی و برودتی نظیر:
تأسیسات بهداشتی و گاز رسانی
– اطفاء حریق و آسانسور
– تأسیسات حرارت مرکزی و تهویه مطبوع ساختمانها
– تأسیسات برودتی و سردخانه ها و نیز تولید
دستگاههای حرارتی و برودتی که اساس کار آنها مبتنی بر تبدیل انرژی و انتقال حرارت و جرم است می توانند کارآرائی لازم را به متخصصان بدهند و آنها را آماده سازند تا در صنایع حرارتی و برودتی عهده دار مسئولیت گردند.

توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه:
از آنجا که این رشته جزء گرایش های رشته ی مکانیک هست قطعا ریاضی و فیزیک قوی به خصوص در مباحث ترمودینامیکی جزء توانایی های مورد نیاز برای این رشته می باشد. علاوه بر آن برخورداری از ذهنی خلاق برای تجزیه و تحلیل دروس تخصصی، توانایی انجام کارهای فنی و علاقه به انجام کار های عملی جزء موارد موفقیت در این رشته می باشد.
داوطلب باید سالم باشد تا بتواند کارهاى کارگاهى را به خوبى انجام دهد و استعداد کارهاى فنى را داشته باشد.

این رشته در داشتن کارگاه و آزمایشگاه سر آمد تمام گرایش های مکانیک است. در کل می توان این رشته را به سیالات نزدیک تر دانست ولی همچنان با این رشته فاصله زیادی دارد در این رشته یک مهندس قادر خواهدبودتا تعداد پره های یک شوفاژ را به طوری که با دیدن و دانستن ابعاد اتاق
حدس بزند در ایران این رشته ارشد و دکتری ندارد و اکثر کسانی که در این رشته مایل به ادامه تحصیل هستند رو به سوی رشته تبدیل انرژی می گزارند و عده ای هم به خارج از کشور رفته و ادامه تحصیل می دهند.

ردیف نام دانشگاه کاردانی کارشناسی ارشد دکترا
۱ آموزشکده فنی اراک
۲ موسسه آموزش عالی راغب اصفهانی
۳ دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر
۳ دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسفراین
۳ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین زهرا

ردیف نام درس
۱ آبرسانی شهری و فاضلاب
۲ آزمایشگاه ترمودینامیک و انتقال حرارت
۳ آزمایشگاه شیمی عمومی
۴ آزمایشگاه فیزیک الکتریسیته و مغناطیس
۵ آزمایشگاه سیالات کاربردی
۶ آزمایشگاه فیزیک حرارت
۷ آلودگی‌های محیط زیست
۸ آکوستیک ساختمان
۹ ارتعاشات
۱۰ استاتیک
۱۱ انتقال حرارت
۱۲ ایمنی و حفاظت فنی و بهداشت محیط کار
۱۳ برق تأسیسات و آسانسور
۱۴ برنامه نویسی کامپیوتر
۱۵ پروژه (اجرائی و یا تولیدی)
۱۶ پمپ ها و کمپرسورها
۱۷ تأسیسات برودتی پروژه
۱۸ تأسیسات برودتی عملی
۱۹ تأسیسات برودتی نظری
۲۰ تأسیسات بهداشتی پروژه
۲۱ تأسیسات بهداشتی عملی
۲۲ تأسیسات بهداشتی نظری
۲۳ تأسیسات تهیه مطبوع پروژه
۲۴ تأسیسات تهیه مطبوع عملی
۲۵ تأسیسات تهیه مطبوع نظری
۲۶ تأسیسات حرارت مرکزی پروژه
۲۷ تأسیسات حرارت مرکزی عملی
۲۸ تأسیسات حرارت مرکزی نظری
۲۹ تأسیسات و تجهیزات بیمارستان
۳۰ ترمودینامیک عمومی
۳۱ ترمودینامیک کاربردی
۳۲ تصفیه آب و فاضلاب
۳۳ تهویه و تبرید سنتی
۳۴ تهویه و تبرید صنعتی
۳۵ جوشکاری
۳۶ دینامیک
۳۷ روشهای تولید و کارگاه
۳۸ ریاضی ۱
۳۹ ریاضی ۲
۴۰ ساختمان
۴۱ سوخت و احتراق
۴۲ سیالات عمومی
۴۳ سیالات کاربردی
۴۴ سیستمهای کنترل تأسیساتی
۴۵ شیمی عمومی
۴۶ طراحی اجزاء و پروژه
۴۷ علم مواد
۴۸ فیزیک الکتریسیته و مغناطیس
۴۹ فیزیک حرارت
۵۰ فیزیک مکانیک
۵۱ فیزیک موج و ارتعاش
۵۲ گازرسانی
۵۳ لوله کشی
۵۴ مبانی مهندسی برق
۵۵ محاسبه عددی
۵۶ محاسبه و طراحی مبدلهای حرارتی
۵۷ مدیریت و اقتصاد صنعتی
۵۸ معادلات دیفرانسیل
۵۹ مقاومت مصالح
۶۰ نقشه کشی صنعتی ۱
۶۱ نقشه کشی صنعتی ۲
۶۲ نیروگاه آبی
۶۳ نیروگاه حرارتی
۶۴ ورقکاری
۶۵ کارآموزی ۱
۶۶ کارآموزی ۲
۶۷ کاربرد انرژی خورشیدی
۶۸ کاربرد کامپیوتر در تولید
۶۹ کارگاه اتوماتیک
۷۰ کارگاه ریخته‌گری
۷۱ کارگاه ماشین ابزار
۷۲ کنترل اتوماتیک

به دلیل اینکه در این گرایش از مهندسی مکانیک، روش عملی و کاربردی فراوانی وجود دارد و سعی میشود آموزش این رشته همراه با تجربه کردن این دروس به طور عملی باشد، دروس متعدد کارگاهی، آزمایشگاهی و پروژه های مختلف و دوره های کارآموزی در طول تابستان گنجانده شده است، که سبب میشود دانشجویان این رشته، ازاعتماد به نفس لازم جهت ورود به صنعت برخوردار شوند.از آنجایی که برنامه ی آموزش این گرایش و سایر گرایشهای مهندسی مکانیک هم جهت و هم سو با برنامه های آموزشی سایر دانشگاهها و مراکز معتبر آموزشی دنیا می باشد، سطح علمی دانشجویان آن با سایر کشورها میتواند برابر باشد.

فارغ‌التحصیلان این دوره قادر هستند پاسخگوى طراحى، محاسبه، تولید، نصب و راه‌اندازى کلیهٔ سیستم‌هاى حرارتى و برودتى در صنایع مختلف باشند.
آنها می توانند در شرکتهای خصوصی که سیستم های گرمایش و سرمایشی وتهویه ساختمان ها را فراهم می کنند و یا در شرکت های دولتی که صنایع مرتبط با این رشته را دارند مشغول به کار شوند.

در کل این رشته نو پاست و آینده ی خوبی در ایران خواهد داشت.

درآمد و حقوق مهندسین تاسیسات حرارتی و برودتی:
درآمد مهندسین این رشته یا به صورت پروژه ای محاسبه می شود یا در بعضی شرکت ها به صورت ماهیانه محاسبه می شود. طی پژوهش هایی که در سال ۹۲ صورت گرفته حقوق و درآمد مهندس مکانیک اگر به عنوان سرپرست فنی باشد از بازه ی ۸۰۰۰۰۰ تومان تا ۲۰۰۰۰۰۰ تومان می باشدو اگر به عنوان مدیر تاسیسات مشغول به کار شود درآمدی از حداقل ۹۰۰۰۰۰ تومان تا حداکثر ۳۰۰۰۰۰۰ تومان را خواهد داشت.

We Love To Explore​

Lorem ipsum dolor sit rot off gamet, cons ctetur adipi scing elit. Proin rutrum euismod dolor, ultri Lies aliq luam ekolor.

We Love To Explore​

Lorem ipsum dolor sit rot off gamet, cons ctetur adipi scing elit. Proin rutrum euismod dolor, ultri Lies aliq luam ekolor.
پیش ثبت نام